Shri Yantra

Shri Yantra
Shri Yantra

2011. május 13., péntek

Gregorian Bivolaru:  Nem Apokalipszis!

- részlet -

Néhány bevezető elem


... A LEGFELSŐ, HATÉKONY MÓDSZER alapvetően a csendes ima egy felsőrendű formája. Alázattal és isteni reménységgel teli kérés, mely Istenbe vetett erős, mély és teljes hiten alapul. Ily módon belső univerzumunkban egy okkult rezonancia-folyamat lép fel Isten Rejtélyes Valóságával. Ez mindenekelőtt azzal jár, hogy szavakban kifejezhetetlen módon megértjük, hogy az Istennel való bensőséges kommunikáció lehetséges számunkra.
            Így feltárul előttünk, hogy lehetséges egy leírhatatlan rejtélyes közösségi állapotot megélnünk Istennel. Amint azt majd mindannyian megfigyelhetjük, ezt az imádságot bensőnkben valósítjuk meg, és egyre mélyebben, sőt nagyon intenzíven fogjuk megélni minden esetben, amikor együtt gyakoroljuk azokkal az emberi lényekkel, akik velünk egy időben szintén végzik ezt. Mindez lényünkben mély, gyakran misztikus, teljességet adó tapasztalatot fog kiváltani. Tehát, bár az imánk csendes és személyes lesz, mégis együttesen fog hatni. Amint lényünkben fellép és fennmarad az intenzív és mély közösség-állapot Istennel, elmondhatjuk, hogy az imádságunk folytonos. A szükséges grammnyi gyakorlat ezzel kapcsolatban végül segíteni fog annak felfedezésében, hogy a valódi imádság intenzív, mély, elsöprő közösségi állapot Isten rejtélyes valóságával, amelyet tiszta, rejtélyes és felemelő érzésként élünk meg. Amint azt a grammnyi gyakorlat által mindnyájan megfigyelhetjük majd, a LEGFELSŐ, HATÉKONY MÓDSZER segíteni fog felfedeznünk Isten tökéletes hűségét. Ez a LEGFELSŐ, HATÉKONY MÓDSZER egyben az aszkézis egy formája. Így ez a kiterjedt vezeklési folyamat lehetővé teszi, hogy Isten újra megbékéljen velünk, emberekkel. Azáltal, hogy egyre intenzívebben és mélyebben érzékeljük lényünkben Istennek ezeket a jellegeit, spontán módon fel fog lépni bennünk az őszinte és tiszta vágy, hogy nagy hálával megköszönjük neki mindazokat az ajándékokat, feltárulkozásokat és megéléseket, amelyeket nekünk ad.
            A LEGFELSŐ, HATÉKONY MÓDSZER megvalósítása által fel fogjuk fedezni, hogy az imádság nem pusztán olyan kérésekből áll, amikor magunknak kérünk, hanem, hogy ezt a csendes imát más emberekért is megvalósíthatjuk, akiknek szükségük van Isten segítségére....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése